2010. március 21., vasárnap

Post Fest Post

Volt egyszer egy fesztivál ...Várakozáson felüli hangtechnikai és akusztikai adottságokkal,zenekari performance-okkal, fergeteges táncprodukciókkal és táncházzal, mégis talán várakozáson aluli nézőszámmal.

Az ír zene pedig ismét divat lesz....soon. Ezt a tényt támasztja alá a rengeteg szent patrik napi rendezvény a héten, amelyet ékes székes fővárosunkban rendeztek különféle pubokban, kocsmákban, vendéglátóipari egységekben, s még a TRAFÓ-ban is! (Csak győzzék az együttesek fellépési szuflával, hisz nincsenek hazánkban sokan, akik eme műfaj keretein belül tevékenykednek...)A közönség viszont " állandó törzsnek" tekinthető, akit 10 felé osztott meg a bőség zenés kosara, így most minden helyszínnek idén be kellett érnie leghűségesebb látogatóikkal.

Köszönjük az Isternek, hogy becsülettel és sokszínűen muzsikáltak a korai óráknak betudható, kissé foghíjas széksorokban helyet foglaló lelkes közönségnek, köszönjük Dévényi Zoltánnak, az Escurial, a Vidámpark, a Paddy @ The Gas Station ezerarcú gitárosának, hogy emelte előadásunk fényét, és nem utolsósorban a maximális profizmust perezentáló közel 20 éves Greenfields-nek, akik a Zimborán Gábor által vezetett Blackbird Tánciskola aranylábú táncosaival felejthetetlen élményt nyújtottak a nagyérdeműnek. Külön köszönet jár Zimborán Gábornak, hogy tömör, lényegre törő, felettébb érdekes írországi elődással ajándékozott meg minket diavetítés kíséretében.

Lesz jövőre is fesztivál, T. Olvasó, ígérem, időben jelentkezünk egy fényes, vadonatúj helyszínről!