2010. április 21., szerda

ÍR ZENE - MÁSKÉPP


ÍR ZENE - MÁSKÉPP

Az Eclectica és a Paddy@the GAS Station ír folk-rock és világzenei estje

Jókai Klub, 2010. május 8. szombat 20 óra
Belépő: 1400 Ft

Az est keretében két olyan különleges hangzásvilágú és repertoárral rendelkező hazai együttest ismerhet meg a közönség, akik elsősorban az ír zenei gyökerekből kiindulva alkották meg saját szerzeményeiket és értelmezték újra a Zöld Sziget régi tradicionális muzsikáját jazz, rock és időnként csángó, breton népzenei stílusjegyeket is alkalmazva előadásukban.

ECLECTICA

Berki József – basszusgitár

Csizmár „Csüszi” Zsolt – ütőhangszerek

Dévényi Zoltán gitár

Mező Győző – hegedű, citera, vokál

Sassi Lilla - hegedű, vokál

Szabó Dániel – furulyák, tin whistle, klarinét, kaval, doromb

Szathmáry Melinda – ének, gitár

PADDY@the GAS STATION
A zenekart Patrick McMullan és Gasner János (+2009) alapította 3 évvel ezelőtt.
A repertoárban a tradicionális kocsmadaloktól, a lírai balladákon át, Paddy "punk rockos" saját szerzeményeig megtaláljuk Írország sokszínű hangját.
Patrick McMullan, Az 1992-től Magyarországon élő, közismert előadó több mint 30 éve járja a zenei világot, ír tradicionális folk, rock, blues, folkrock, fusion és sok más stílust mondva magáénak. A 70-es években Paddy basszusgitárosként olyan rhythm and blues bandákban kezdett el játszani, mint a Screaming Lord Sutch, a Count Bishops és később a Doctor Feelgood, akikkel felvételeket készített és turnézott Angliában, Írországban, az USÁ-ban és Ausztráliában. Számtalan jam session-ön vett részt olyan hírességekkel mint,Gary Moore, a Motörhead, The Waterboys, Alan Holdsworth, Randy California, Charlie Morgan, Ritchie Blackmore, Peter Green és Julian Lennon. A 80-as évek elején újra felfedezte magának az ír tradicionális zenét. Budapestre egy barátnője, majd későbbi felesége hatására költözött, ahol azóta is folyamatosan koncertezik. Egyéb ismert zenekarai: The Irish Rovers of Budapest, Sziámi, Headless Nation.

Patrick McMullan - ének, gitár
Dévényi Zoltán - gitár
Horváth Bálint - keyboard, vokál
Sólyom Balázs - dobok
Sólyom Dávid - basszusgitár
Szabó Dániel - tin whistle, klarinét
Gasner Márk - ütősök

www.paddyatthegastation.com