2010. április 10., szombat

Újra a stúdióban...


Közel 3 hónap szünet után folytatjuk új albumunk készítését az Altrecordsnál. (http://www.alternation.hu/studio)

Ezen időszak alatt új dal született, amelynek szövegét az "The wind that shakes the barley..." címen ismert háborús-szerelmes-siratós ír dal adja. A dalban felavatásra került karácsonyi ajándékom, egy VOX Valvetronix Tonelab ST multieffekt (http://www.voxamps.com/us/pedals/tonelabst/), amely kiválóan teljesített a 80-as évek alter hangszínétől a U2 és Coldplay által híressé tett magas ferkvencián süvöltő hangzásvilágig. A zongora és string szekciót a stúdió vezetője és számos "alter zenekar" kiváló muzsikusa ("mellékállásban" HIFA-elnök), Dr. Papócsi László Gábor alkotja. A kész művel hamarosan jelentkezünk...Addig is irány a próbaterem, hisz hamarosan itt a korábban már beharangozott revival est. :)


Koncert az ír zene egykori fellegvárában

1994 óta sok víz lefolyt a Dunán és a bőséges esőzéseket követően a Svábhegyről is...
A XII. kerületben található, ún. polgári értékeket közvetítő Jókai Klub 10 éven át volt a HIFA (Magyar-Ír Baráti Társaság) aktívan működő központja, számtalan teltházas rendezvénnyel, "outdoor" zenés-táncos performance-szel. A 17 éve muzsikáló BRAN együttes (www.bran.hu) kitartóan, havi rendszerességgel rendezi meg itt klubestjeit azóta is ószirmi mesékkel, kelta legendákkal, táncházzal és koncertekkel, míg 2004-től a rendszeres Szent Patrik Napi mulatságok a kibővült nézőszámra való tekintettel átmenetileg a Fonóba költöztek át.

Ám, mi "régi HIFÁS-ok", gondoltunk egyet, s erős nosztalgikus érzésektől vezérelve ismét szeretnénk sokszínű, ír kulturához is kapcsolható életet lehelni havi rendszerességel székhelyünkbe.
Ennek demonstrálására május 8-án este 8 órától közös koncertet adunk Patrick McMullan 2 éve alakult zenekarával, a Paddy at the Gas Station-nel. (www.paddyatthegasstation.com)

Koncertünk érdekessége, hogy menet közben, mind a Gas Station, mind az Eclectica újabb taggal gazdagodott egymás jóvoltából. :) Részletek később. :)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!